Bart Debie (VB) “undercover”

04Jun08

Of Bart Debie en dat Brusselse veulen Valérie Seyns tenslotte, met de hun samen gewonnen diamant van 2.000 euro, in het “Hilton Hotel” zijn gaan neuken zal ons worst wezen. Die “Studio54”, waar ze doorzakten, prijst dat hotelletje aan. Ondertussen liet Debie zelf weten met Valérie een stelletje te vormen na de ontploffing van zijn tienjarig huwelijk en de verkoop van zijn huis om financiële redenen. Was het niet om je al te wulps leventje, Bart? “Dag Allemaal” zou geld voor een foto geven. Kunnen ze die van zwartrok Cyriel Verschaeve er naast zetten. De priester (1874 – 1949) die duizenden jongeren opriep om in WOII bij Stalingrad in de vrieskou onder de tanks van het Rode Leger verpletterd te worden. Verschaeve werd wegens collaboratie ter dood veroordeeld en sloeg op de vlucht. De grootvader van Hans Van Temsche was zo’n strijder tegen het goddeloze bolsjewisme. Zijn kleinzoon nam dat wat te letterlijk over. “Oostfronters” die bij de Vlaams Belangers nog steeds op de bovenste plank staan.

Terug naar vandaag. Op dezelfde dag dat het voorstel van de veroordeelde crimineel en zijn coalitiegenoot en lijkenpikker senator Hugo Coveliers (VB/Vlott) om het Koningin Astridplein om te dopen tot Guido Demoor plein, in de gemeenteraad roemloos ten onder ging doet onze champagne freak “een boekje open” over het reilen en zeilen binnen het Antwerpse corps ten tijde van de “rellen op de Turnhoutsebaan” en de racistische hetze tegen de AEL. “Luc Lamine neemt een loopje met de waarheid” meent de VB-er. Lamine, toenmalig corpschef, had zopas bijzonder moedig en integer getuigd voor het Hof van Beroep. Dyab Abou Jah Jah werd beschreven als iemand met verantwoordelijkheidsgevoel en gezag, die de gemoederen bedaarde. Pech voor de extreem rechtse hardliners en zowat alle media die Dyab stigmatiseerden tot “rellenmanager” (De Morgen).

Nét voor Debie de dag nadien definitief voor Cassatie het deksel op de neus kreeg, doet hij een “boekje open”. En dat “boekje” kan tellen. In de periode van die “rellen”, eind 2000, vormde de AEL “burgerpatrouilles” om de politie te controleren. Daar is niets onwettelijks aan. Deze patrouilles werden alras bestempeld als “privé milities” en vergeleken met de gewelddadige verboden “Vlaamse Militanten Orde” (VMO) die aan de basis lag van het “Vlaams Blok – Belang”. Allochtonen klaagden over het discriminerende, racistische optreden van de Antwerpse politie. Om dat te bewijzen, waren er die observerende patrouilles. Voor de meeste “witte” Antwerpenaars, die voor 33% op het VB stemmen, waren de flikken “de goei” die zich maar eens moesten laten gelden in “Borgorokko”, tussen die “bruine makaken”

De flikken begrepen dat ze carte blanche hadden. Ook in het stadhuis met Leona Detiége (sp.a) als burgemeester. Uit dat “boekje” van Debie blijkt nu dat men een pak Antwerpse politie agenten kan beschouwen als “een georganiseerde bende die met voorbedachte rade de wet aan haar laars lapte en onder aanvoering van bendeleiders tot gewelddaden overging”. Debie beschrijft hoe er overlegd werd met de pelotonscommandanten van een aantal orde handhaving pelotons. Debie:“Het ging om – ik durf en mag dat nu wel stellen – de TPI -pelotons waarvan geweten was dat ze – als het niet anders kon – best wel bijzonder hard konden optreden”. Of, de SS van het Antwerpse corps. Debie: “Wij kregen daar de vertrouwelijke opdracht om “grote kuis” te gaan houden in Borgerhout. Bovendien was de arrestatie van Jahjah toen al in volle voorbereiding. Het Bijzonder Bijstandteam was zich samen met de POSA aan het klaarmaken om meneer Jahjah zonder fluwelen handschoenen te gaan oppakken”.

En “Borgerokko”? Debie: “De flikken hadden “de opdracht gekregen “om hard – ik bedoel “hard” – op te treden tegen groepen Marokkanen in Borgerhout. Het speelde geen rol of die gasten nu iets misdeden of niet. Als je op dat moment Marokkaan was en in Borgerhout rondliep, was de kans dat je  hardhandig werd onderuit gehaald en opgepakt bijzonder groot. (…) Met behulp van honden en sproeiwagens werden de straten inderdaad letterlijk schoongeveegd”, stelt hij instemmend.

Is het overdreven hierbij te herinneren hoe voor en tijdens WOII vanuit de bevolking, de politiek en het Antwerpse politiecorps “hard – ik bedoel hard – “ een “grote kuis” gehouden werd onder de joodse bevolking? Bestemming vernietigingskampen. Vervang “joods” door “Marokkaans” en je bent in de buurt. Ook toen knalde de champagne bij de collaborateurs met het nazisme en prevelde Cyriel Verschaeve een gebedje voor zijn Vlaamse zonen aan het massa kerkhof van het Oostfront. Deze collaborateurs richtten na een paar omwegen  het VB op.

De “Arabisch Europese Liga” (AEL) neemt op basis van de “onthullingen” van Debie op zijn site, juridische stappen tegen het Antwerpse corps. En, Debie, hou je vooral niet in. We zijn in volle verwachting op meer “undercover” nieuws van het flikkenfront. Doe de groeten aan die Valérie uit Brussel.

http://www.indymedia.be/nl/node/27850 . (“Wie sleurt crimineel Bart Debie (VB/Vlott) mee in zijn val?”.)

Advertenties


No Responses Yet to “Bart Debie (VB) “undercover””

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: