“In onmetelijke trouw !”- Het origineel en de kopie…

11Feb08

Begin augustus 1932. Duitsland. 5,5 miljoen werklozen. Hitler droomde er van als kanselier de macht over te nemen. De Duitse bevolking stemt toe, massaal. Op de 10e van die maand dringen vijf SA-ers (‘Sturmabteilung’ – “Veiligheidsspecialisten” van hun partij) de woning van een communistische arbeider binnen. Ze schoppen Konrad Pieczuch in het stadje Potempa in Opper-Silezië dood. De schuld van deze fascisten is zonneklaar. Duitsland ligt nog niet volledig onder de klauwen van de nazi’s. De rechter te Beuthen heeft moed. Op 22 augustus worden de vijf SA-mannen ter dood veroordeeld.

 bart-debie2.jpg

Hitler kreeg een woede uitbarsting toen hij het nieuws uit Beuten vernam. Aan de veroordeelde criminelen telegrafeerde hij: “Mijn kameraden ! Door dit ongelooflijk misdadige vonnis voel ik me in onmetelijke trouw met jullie verbonden. Vanaf dit moment is jullie vrijheid onze eer, de strijd tegen een regering waaronder zoiets mogelijk is, onze plicht”. Niet de arbeider maar zijn moordenaars zijn “slachtoffers”…

Eind januari 2008. De regeringscrisis in België sleept aan. De levensduurte stijgt zienderogen. Racisme is “bon ton”. Rechtse Vlaams nationalistische separatistische groepen dromen van een Beieren aan de Noordzee. In Antwerpen wordt een ex politiecommissaris en gemeenteraadslid van het extreem rechtse Vlaams Belang tot vier jaar veroordeeld, waarvan één jaar effectief. De rechter heeft moed. Vonnis voor ondermeer  gewelddaden, valse PV’s, verduistering en racisme tijdens zijn dienst op het politiebureau. Zwaar geweld tegen een Turkse familie. Naam:Bart Debie. “Veiligheidsspecialist” van zijn partij. Het VB heeft een massale aanhang. Stemt de bevolking toe ?

De leiding van het Vlaams Belang krijgt een woede uitbarsting. “Het Vlaams Belang is geschokt en geschandaliseerd door de veroordeling van VB- gemeenteraadslid Bart Debie door het Hof van Beroep te Antwerpen. Het arrest dat geveld is, is een absolute schande voor het Belgisch rechtssysteem”. Getekend: Frank Vanhecke, nog even voorzitter.

Filip Dewinter, voorzitter van de VB-Kamerfractie sinds ’92: “ Rechtbank organiseert lynchpartij tegen VB-er Bart Debie !”. En: “Het Hof van beroep velde overduidelijk een politiek vonnis dat enkel moest dienen om Bart Debie politiek onderuit te halen !”.

Samen, in koor: “Het Vlaams Belang laat de moedige politiecommissaris Bart Debie niet vallen !”. Vergelijk met: “ Vanaf dit moment is jullie vrijheid onze eer… In onmetelijke trouw…”. Niet de veroordeelde gewelddadige crimineel Bart Debie is schuldig, maar zijn slachtoffers…

Leg het origineel naast de kopie

( De citaten van het VB komen uit pers mededelingen. Citaten over de moord op een arbeider in het Duitsland van 1932 uit: “Nazi-Duitsland en de Joden”, van Saul Friedländer. (Nieuw Amsterdam/Lannoo).

( Lees: http://www.liberales.be/cgi-bin/show.pl?interview&friedlander&print  en  http://www.verzet.org ).

Koen Calliauw

Advertenties


No Responses Yet to ““In onmetelijke trouw !”- Het origineel en de kopie…”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: