Bart Debie doet het weer

22Okt07

Vorige week vond op 18 en 19 oktober in het allergrootste geheim een grootschalige internationale anti-islam conferentie plaats. Niet van de minste als je de indrukwekkende sprekerslijst bekijkt. De “Brussels Counter Jihad 2007” ging door in een zaal in het Europese parlement en in het Vlaams Parlement !!

bart-debie-dirty.jpg

De man die dit allemaal mogelijk maakte en absolute spilfiguur is niemand minder dan Vlaams Belanger Bart Debie. Eerder diende hij al als contactpersoon voor de organisatie van de anti-islamiseringsbetoging op 11 sept die uitdraaide op een perfect georganiseerde pr-stunt voor het VB en haar kopstukken.

De internationale contacten van Debie mogen niet onderschat worden. De man heeft een adresboekje waar zelfs dat van Paul Beliën tegen verbleekt. Deze keer heeft hij samen met een persoonlijk contact uit de verenigde staten deze conventie in elkaar gestoken. Daarvoor is Debie verschillend keren in de luchthaven gesignaleerd toen hij een vliegtuig richting VS nam. Om de conventie te kunnen organiseren had Debie zo’n 50 duizend euro nodig. Geld dat hem geweigerd werd door zijn eigen partijbestuur, maar dat hij zonder enig probleem los kreeg bij zijn bevriende Amerikaanse contacten. Insiders beweren dat dé grote sponsor een steenrijke Amerikaanse zakenman waarvan gezegd wordt dat hij door de Amerikaanse overheid betaald zou worden om overal in Europa anti-islam bewegingen op te starten en te financieren. Feit is dat Debie op nauwelijks enkele dagen tijd dit fenomenale bedrag bijeen kreeg.

bart-debie-uniform.jpg

Al de buitenlandse sprekers werden door Debie in een peperduur hotel op de Brusselse Louizalaan ondergebracht. Alle kosten, incl. vliegtuigtickets werden betaald. De deelnemers aan de conventie – volgens insiders zo’n 80 man – werden door Debie en het VB getrakteerd op een riante maaltijd in het parlementaire restaurant in het Vlaams Parlement.

Net omwille van het feit dat Debie geen geld kreeg van het partijbestuur heeft hij enkel zijn persoonlijke vrienden binnen het VB op de deelnemerslijst gezet : Dewinter en Vander Meersch alsook Filip De Man en Philip Claeys. Naast enkele medewerkers was de deelname van het VB beperkt tot een handjevol mensen. Voorzitter Van Hecke, Marie-rose Morel en anderen waren niet welkom.

Zoals gezegd waren de sprekers niet van de minste : Robert Spencer (eerder deze week al met Debie in Antwerpen gesignaleerd), Patrick Sookdheo (adviseur van de Britse regering), de bekende schrijfster Bar Ye’Or, Sam Solomon (een uitgetreden Iman en Sharia-advocaat), David Litmann (vaste vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties), Dr Andrew Bostom, de bekende en flamboyante journaliste Pamela Geller, en dr Arieh Eldad (Israelisch parlementslid van de Joodse Knesset), … (zie internationaal bericht onderaan). Opmerkelijk is het aantal mensen van Joodse origine in dit rijtje. Niet moeilijk te achterhalen van waar Debie deze hoge contacten heeft. Zijn eigen zus werkt voor een Antwerps gerenommeerd diamantbedrijf en via die weg staat Debie al jaren in contact met belangrijke personen in de Joodse gemeenschap.

bart-debie3.jpg

Philip Dewinter was in zijn nopjes en kon Debie andermaal gebruiken als het ultieme glijmiddel om contact te maken met internationaal gerenomeerde personen. Een andere deelnemer was niemand minder dat Dr Marc Cohen, prof aan de Gentse universiteit en adviseur van minister Karel De Gucht !! Zou De Gucht hiervan op de hoogte zijn ? Twee jaar geleden wist Debie ook VLD-er Dirk Grootjans rond de tafel te krijgen.

Wat er juist besproken is op die tweedaagse conventie weet niemand. De veiligheidsmaatregelen waren bijzonder strikt. Hiervoor deed Bart Debie dan weer handig beroep op zijn vroegere politiebuddy’s die het een leuke bijverdienste vonden om twee dagen veiligheidsagent te mogen spelen.

Je kan je dus afvragen hoe een veroordeelde commissaris erin slaagt om een dergelijk publiek rond te tafel te krijgen. Volgens de garcons van parlementaire restaurant kreeg Bart Debie voor deze organisatie zelfs een minutenlange staande ovatie van alle deelnemers. Verder werd iedereen tijdens de conferentie vooral op het hart gedrukt dat er NIET met de pers gepraat mocht worden om een aantal deelnemers te confronteren. Zelfs op de eigen fractie in het Vlaams Parlement wist nauwelijks iemand waar Dewinter en Debie mee bezig waren. Feit is dat ze Debie herhaaldelijk naar het buitenland zagen afreizen en dat hij volgens insiders “nauwelijks nog Nederlands sprak aan de telefoon”.

Bart Debie is uitgegroeid tot een machtspeler binnen de partij. Verschillende partijbestuursleden zijn daar niet gelukkig om. Als men Debie 50 duizend euro weigert voor deze conventie en de man er daags nadien in slaagt om een gelijkaardig bedrag in US dollar op tafel te smijten, kan je niet anders dan zeggen dat dit een sterk nummer was. Zelfs de snob bij uitstek – Marie Rose Morel – viel van haar stoel toen ze deze nummer zag gebeuren. Vooral het feit dat zij niet welkom was zat haar zeer hoog.

Philip Dewinter is op de perfecte manier zijn putch aan het voorbereiden. Door dit soort van conventies en door allerlei hoogwaardigheidsbekleders rond te tafel te zetten wint hij nog meer aan gezag en macht. Het VB voert zijn anti-islam discour nu dus ook al op wereldvlak. Debie is daar de perfecte woordvoerder voor. “Als politieman geflikt door enkele islamieten” wint hij perfect het medelijden en het vertrouwen van alle rijke en invloedrijke Amerikanen en Joden.

Koen Calliauw

Hieronder het intern verspreide bericht door de organisatie van de conventie :

EUROPEAN ORGANIZATIONS GATHER IN BRUSSELS TO ORGANIZE RESISTANCE TO ISLAMIZATION AND SHARIAH
October 19, 2007

On October 18 and 19, over 70 organizations and individuals joined together in the European and Flemish Parliaments to create a European network of activists from 14 nations to resist the increasing Islamisation of their countries. Keynote speakers included Bat Ye’or, author of Eurabia and Dhimmitude and Robert Spencer, author of Religion of Peace, Why Christianity is and Islam Isn’t. Additional speakers included David Littman, Dr. Arieh Eldad, member of the Israeli Knesset, Dr. Patrick Sookhdeo, Director of the Institute for the Study of Islam and Christianity, Sam Solomon, Director of Fellowship of Faith for Muslims and author of the Charter of Muslim Understanding, Dr. Marc Cogen, Ghent University, Dr. Andrew Bostom, author of The Legacy of Islamic Antisemitism, and Laurent Artur du Plessis, author of a forthcoming book on shariah finance. Many participants worldwide also attended the first day of presentations online through webex conferencing.
Armando Manocchio of the Italian organization Una Via per Oriana ( ” A Way For Oriana ” ) presented an award to Bat Ye’or in honor of Oriana Fallaci, including a 5,000 Euro scholarship for young journalists.
Additional anti-islamisation experts and activists from the fourteen European countries presented reports on the current state of Islamisation and jihadism in their nations, and citizen efforts to mount a defense of constitutional liberties and national sovereignty, including:
Austria: Elizabeth Sabaditsch-Wolff
Belgium: Filip Dewinter
Czech Republic: Matyas Zmo
Denmark: Lars Hedegaard
Finland: Not disclosed publicly
France: Nidra Poller
Germany: Stefan Herre
Italy: Adriana Bolchini Gaigher
Netherlands: Dr. Johannes J.G. Jansen
Norway: Jens Anfindsen
Romania: Traian Ungureanu
Sweden: Ted Ekeroth and Reinhard
Switzerland: Dr. Arnaud Dotezac
United Kingdom: Gerard Batten
Other countries represented included Canada, Israel and the United States.

The first day of the Counterjihad Brussels 2007 conference was held in the European Parliament, and the second day of working groups was held in the Flemish Parliament. Selected texts, videos and supplementary documents including charters, existing laws and draft legislation as well as country and issue updates will be posted in the coming week at the conference website at http://counterjihadeuropa.wordpress.com. Assistance was provided by many organizations and individuals over the last six months including David Littman and Bart Debie.

Advertenties


No Responses Yet to “Bart Debie doet het weer”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: