Joodse nazi slachtoffers “sluikstorters” in “A” !

11Sep07

Joodse nabestaanden van slachtoffers van de holocaust worden door burgemeester Janssens beticht van “sluikstorten” wanneer zij op de openbare weg blijvend willen herinneren aan de medeplichtigheid van de Antwerpse politie bij de nazistische razzia’s op joodse burgers.

holocaust1.jpg

Alles begon in de zelf verklaarde “Metropool” Antwerpen met de strijd tegen “de hondendrol”, die volksvijand nummer één werd. Snel volgden de “junks”,de “hoertjes”,de “illegalen”,de “daklozen” en nu belanden we aan de armeren die via niet te betalen huurprijzen aangezet worden hun biezen te pakken.

Deze stad heeft altijd iets gehad met “proper” zijn. Dat was bijna 70 jaar geleden ook zo. In naam van een “zuiver ras” werden tijdens WOII duizenden Antwerpse joodse mensen middels razzia’s door de nazi’s en hun Vlaamse collaborateurs opgepakt en afgevoerd naar de onuitsprekelijke gruwel van de uitroeiingskampen. Alhoewel sommige Belgen de moed hadden hun joodse medeburgers te beschermen,keken de meesten de andere kant op. Of staken geestdriftig een handje toe om “die anderen” in beestenwagons richting Auschwitz en Ravensbrück te stouwen. “Propere” stad…

holocaust2.jpg

Een extreem rechtse partij als het Vlaams Belang is de rechtstreeks erfgenaam van die geschiedenis en vertolkt met haar slogan “Eigen volk eerst” de racistische, antisemitische ideologie van het Vlaams nationalisme dat tot volkerenmoord leidde. Wie het niet gelooft zie www.verzet.org en www.getuigen.be .

De planners van deze volkerenmoord op joden, communisten en andere anti fascisten waren meestal ambtenaren die tijdens de kantoor uren “slechts” hun werk deden. Brave huisvaders van onbesproken gedrag die de treinen met hun tienduizenden slachtoffers stipt op tijd lieten rijden,de boekhouding en de administratie plichtsbewust bijhielden. Hoed je voor deze types die er ook nu voor zorgen dat asielzoekers en illegalen netjes opgeborgen worden in gesloten centra. Hoed je voor professoren die dat alles overgieten met een pseudo-wetenschappelijk en “humaan” sausje.

De razzia’s naar joodse mensen die de gaskamers wachtten (6 miljoen…),alleen maar omdat ze geen Ariërs waren zoals “Wij Vlamingen eerst”,werden in de meeste bezette landen gesteund door de plaatselijke politie en een deel van de bevolking. Ook en massaal in het Antwerpen van oorlogsburgemeester Delwaide senior,hoofd van de politie. De actieve en dikwijls vrijwillige rol van de Antwerpse politie,gesteund door het toenmalige gemeentebestuur ,in deze antisemitische praktijken is te weinig gekend en werd na WOII met de mantel der liefde toegedekt. Aldus bleef een deel van het collaborerende Antwerpse corps met haar officieren ongemoeid alhoewel er bloed aan hun handen kleefde. Het werd in de Koude Oorlog ingezet tegen stakende dokwerkers en “communistische oproerkraaiers”.

holocaust3.jpg

Over het criminele verleden van het corps werd zedig gezwegen. Slechts onlangs verschenen hierover onthullende studies. Niet iedereen is blij met deze onthullingen en bewijzen. Het lijkt dus niet zo’n slecht idee om er de aandacht op te vestigen,nu het huidige stadsbestuur er met veel

moeite lijkt toe te bewegen een “mea culpa” te slaan voor die periode. Vooral jonge mensen,voor wie dit alles ver van hun bed ligt,kunnen dan ontdekken tot wat “ambtenaren” – al dan niet in uniform – in staat zijn wanneer ze zich machtig voelen. Een joodse organisatie uit Brussel (“L’association Pour la Restitution des bien volés ax Juifs”- APR) wou dus in Antwerpen een kleine manifestatie houden. Dat op de nationale herdenkingsdag voor joodse slachtoffers van het nazi regime op zondag 1O september. Ze wilden een bescheiden plakkaat bevestigen aan het herdenkingsmonument aan de Belgiëlei in het centrum van de traditionele joodse wijk. En dat was buiten de waard gerekend…

Deze waard heet – hoe kan het anders – burgemeester Patrick Janssens (SP.A-Spirit) en…hoofd van de politie. Terwijl het hem niet wil lukken zijn politie corps te zuiveren van racisten en Vlaams Belangers, richtte hij wel zijn pijlen op de joodse bevolking en de APR. Zij kregen verbod om hun bordje, tijdelijk dan nog,op te hangen! De joodse actievoerders trokken naar de Raad van State en kregen gelijk. Ze mochten wel hun mening op de openbare weg uiten op deze voor hen belangrijke symbolische dag. Het bordje kwam er. Via de rechtbank. Ambtenaar Janssens werd voor schut gezet.

holocaust5.gif

Wat stond er op dat bordje,een goede A4 groot? Wat zag Janssens liever niet in het volle daglicht? Dit stond er op:”In 1942 namen politieagenten actief deel aan anti-joodse razzia’s op bevel van het gemeentebestuur. Ze gedroegen zich als ijverige medewerkers van de nazi-bezetter”. Dat stond er en dat is de historische waarheid. Dat is de in beschaafde woorden samengevatte gruwelijke waarheid. De volgende keer kan er bijgevoegd worden:”In september 2007 trachtte de “socialistische” burgemeester Patrick Janssens te beletten dat deze waarheid ruimer bekend zou worden en beledigde aldus de slachtoffers en de nabestaanden van de holocaust”.

Beledigen? Nadat politiechef Janssens door de Raad van State terug gefloten werd,voegde hij er fijngevoelig aan toe dat:”..dergelijke bordjes ook niet mogen blijven hangen,anders wordt het gezien als sluikstorten…” (De Morgen.10/11/07).De nazi’s hadden het niet anders gezegd!

Advertenties


No Responses Yet to “Joodse nazi slachtoffers “sluikstorters” in “A” !”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: