Bevrijdt gegijzelde kinderen!

15Apr07

Zondagmiddag 15 april reden drie volle bussen uit Antwerpen naar Merksplas. Een zeer kleurrijk gezelschap. Bestemming: het Centrum voor Illegalen aldaar. Zeg gerust, het Concentratiekamp. Daar waar eertijds “landlopers” verbleven, is nu een streng beveiligde, met hoge staaldraad en prikkeldraad omheinde gevangenis uitgebouwd. Met een centrale wachttoren van waaruit het complex bespied wordt. Een gevangenis voor criminelen? Neen, voor mensen als jij en ik die uit hun land van oorsprong vluchtten voor geweld en misère. Zij worden door Binnenlandse Zaken en politici van rechts én links wél gecriminaliseerd. Inclusief de kinderen van deze “Sans Papiers”.

De Antwerpenaars kregen versterking uit Brussel, Gent, St. Niklaas, Wallonië. Er waren op deze warme dag een goede driehonderd betogers die hun woede uitschreeuwden omdat, vooral in Vlaanderen, tientallen illegale kinderen achter de tralies zitten,zoals in de Kempense gemeente Merksplas. Over een periode van drie jaar gaat het om 1.3OO kinderen. In April vorig jaar deden ze dat ook. Een schare aanwezige politici liet toen beloftes horen en werd binnengelaten in het Centrum. Van al deze beloftes kwam O % in huis. De actievoerders werden dit jaar niet binnengelaten. Waarom? Duidelijk omdat er stront aan de knikker is en het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties, door België ondertekend, geschonden wordt. De Vlaams Kinderrechtencommissaris was op de actie aanwezig en sprak harde taal. Halo, Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael, die “Open” in je VLD klink een ietsje hypocriet.

Men moet geen kinderpsychiater te zijn om te begrijpen dat deze opgesloten kinderen voor de rest van hun leven trauma’s oplopen. Het gaat om zware kindermishandeling in opdracht van de Belgische staat en met medeplichtigheid van de politici. Eigenlijk zijn deze kinderen gegijzeld als politieke gevangenen!. De Beweging voor Kinderen zonder Papieren die opriep om te manifesteren, wijst er op dat deze problematiek niet los mag gezien worden van vluchtelingen en Mensen zonder Papieren. Kinderen die hier jaren verblijven zijn perfect geïntegreerd, volgen onderwijs, zelfs op universitair niveau en bouwden een netwerk van vriendjes op. Ze daaruit losrukken, ze aan de schoolpoort oppakken is inhumaan. Veel van deze kinderen werden via brutale razzia’s van hun bed gelicht. Misschien is het nuttig het  “Dagboek van Anne Frank” te herlezen… Deze kinderen zijn totaal onschuldig en mogen niet gecriminaliseerd worden. Deze kinderen, waarbij zeer jonge, moeten bevrijdt worden uit de gevangenissen waar ze – hoor de getuigenissen van kinderen die “ontsnapten” – verwaarloosd worden op een wijze waarvoor een Vlaams ouderpaar gestraft zou worden.

De Beweging voor Kinderen zonder Papieren eist de onmiddellijke stopzetting van deze schande. En een algemene regularisatie van gezinnen die reeds drie jaar in het land verblijven. En éénvormige criteria in plaats van de huidige willekeur. (info@kinderenzonderpapieren.be) .De strijd voor de bevrijding van kinderen uit Belgische gevangenissen maakt deel uit van de solidariteitsbeweging met Mensen (met een M) die tengevolge het mondiale kapitalisme op de dool gedreven worden. Terwijl in dit land de zwakkeren opgejaagd worden, is men in Vlaamse economische salons aan het becijferen hoe het meeste poen te scheppen door nieuwe ladingen “gastarbeiders” hier heen te halen. De slavernij is nooit echt afgeschaft. Bruikbaar om “de vergrijzing” te betalen en de lonen laag te houden. De kindertjes van Merksplas zullen dan een “accident de parcours” heten…

Koen Calliauw, 15 april 2007     

Advertenties


No Responses Yet to “Bevrijdt gegijzelde kinderen!”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: